Home

Zwangerschapyoga

Hypnobirthing

Yoga (vakanties) voor moeders

Baby

Blog

Oefeningen

Over Mij

               
In deze cursus leren jullie ( de partners zijn ook zeer welkom, maar je kan ook met je (oppas)moeder, gastouder etc komen) je baby te masseren d.m.v. Shantala babymassage. Shantala massage is afkomstig uit India. Het is een ontspanningsmassage d.m.v ritmische vloeiende bewegingen. 
Zelfs voor baby's die geboren worden na een probleemloze zwangerschap is de overgang van de warme, veilige baarmoeder naar onze grote mensenwereld een enorme verandering. Zelfs een "normale" bevalling is ook een ingrijpende ervaring.
Alles wordt anders, zowel voor je kind als voor jou/jullie. Babymassage kan jullie helpen in deze periode van enorme verandering.
De cursus is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot aan het moment dat ze gaan kruipen. Door middel van babymassage leer je via je handen te communiceren met je baby en leren jullie elkaar steeds beter kennen. Wat veel mensen niet weten is dat aanraken een van onze eerste levensbehoeften is. Naast eten, drinken en slapen hebben wij ook liefdevolle aanraking nodig om te kunnen blijven leven. Vooral de eerste maanden zijn erg geschikt om je baby te masseren: je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij! Het is een prima manier om je baby nog beter te leren kennen en het versterkt jullie band met elkaar. Op deze manier groeit je baby op in een omgeving van vertrouwen en genegenheid en geef je hem de gelegenheid om vol zelfvertrouwen op te groeien. Door je baby regelmatig te masseren (aan te raken) verhoog je de weerstand van je baby, bevorder je de spijsvertering (darmkrampjes!), zorg je voor een beter slaapgedrag en stimuleer je de motorische ontwikkeling. Je baby zal zich ontspannen en zo komen jullie samen tot rust! Tijdens de cursus is er voldoende tijd om te voeden en te verschonen.

 
     
Wat ik merk tijdens de lessen babymassage is dat ouders niet alleen op zoek zijn naar een "activiteit" met hun kindje, maar dat het contact met andere ouders misschien wel net zo belangrijk is. Ervaringen uitwisselen. Vaak onstaan er spontaan gesprekken over uiteenlopende onderwerpen. Hoe was de geboorte van je kindje en de geboorte van jou als ouder? Hoe ga je om met huilen, slaapt jouw kindje ook zo weinig overdag?, samen slapen met je baby, wel of niet of later vaccineren, borstvoeding geven, meerdere kinderen aan de borst hebben, het dragen van je kindje in een draagdoek en welke doek is dan het fijnst....Hoe beleef je het moeder/vaderschap en hoe is dat voor je relatie? Aangezien ik zelf inmiddels 3 kinderen heb mogen krijgen de afgelopen 6 jaar leven al deze thema's ook voor mijzelf. Omdat ik veel vragen krijg en veel ouders spreek heb ik besloten om elke 3 maanden een inspiratie ochtend te organiseren. Wil je meer weten over deze ontmoetingen met andere ouders klik dan hier
CURSUS BABYMASSAGE:
*4 lessen 
*€80,- voor 1 ouder, €100,- als beide ouders meedoen
*Heb je nog een kindje en geen oppas? Als je denkt dat je kindje dat kan, mag je hem of haar meenemen. Misschien kan je zoon of dochter meehelpen met de massage en zo op een positieve manier betrokken worden bij hun nieuwe broertje of zusje. 
*Leuke manier om andere ouders/moeders te ontmoeten

*Opgave: Kriszta Albronda, info@hetzonnekompas.nl
ARTIKEL: ZELF MASSAGES GEVEN AAN BABY EN KIND

De meest gebruikte methode voor baby en kindermassage is ontwikkeld in India, door F. Leboyer: de Shantala babymassage.
Zoals in het vorige artikel al genoemd, is het niet nodig om je aan deze (of een andere) methode te houden, maar het is wel prettig om een voorbeeld te hebben. Daarom zal ik later een beschrijving van een massage geven.
Als je wel de Shantalamassage wilt leren kun je een cursus volgen of een boek kopen of lenen. Er zijn verschillende boeken waarin de methode zeer uitgebreid beschreven wordt aan de hand van foto's....klik hier voor het volledige artikel
 

Zwangerschapsyoga

Hypnobirthing

Over mij

Blog

Tijdens je zwangerschap veranderd er van alles in je lichaam. Zwangerschapsyoga kan je helpen om...

In HypnoBirthing® wordt er vanuit gegaan dat een geboorte moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen als je de natuur maar haar werk laat doen...

Mijn naam is Sylvia de Groot, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend en kinderen sinds twee jaar weer in Groningen..

Fijne tips, Blogs, Video's en interessante artikelen voor zwangere vrouwen...

Meer over Zwangerschapsyoga Groningen

Meer over mij

RondomZwangerschap.nl - zwangerschapsyoga Groningen - Sylvia de Groot - 06 16158578 - info@rondomzwangerschap.nl