Home

Zwangerschapyoga

Hypnobirthing

Moeders

Baby

Blog / Vlog

Oefeningen

Over Mij

Links              
Heb je wel zin in Yoga, maar geen oppas?
Dat is geen probleem meer, want je neemt je kinderen gewoon mee.
Maximaal 2 kinderen per ouder.
Het idee om je kinderen mee te nemen is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte die ik had en heb om in de ochtend naar een yogales te gaan, maar ik dat niet kan realiseren omdat ik geen oppas heb voor mijn kinderen.
Ik ben van mening dat het voor kinderen heel goed is en normaal om te leren dat je als moeder ook af en toe even tijd nodig hebt voor jezelf. En dat dat niet hoeft te betekenen dat je dan je kinderen niet bij je in de buurt kan hebben en afhankelijk bent van oppas.
Dus, terwijl moeder of vader tijd besteed aan zichzelf kunnen de kinderen zich met elkaar vermaken, zelf meedoen met de les of lekker kijken hoe wij lenige ouders ons in de verschillende yoga asana's (houdingen) voegen. Goed voorbeeld doet volgen, dus in feite ben je ook nog bezig met opvoeden! In de ruimte is een plekje ingericht met wat speelgoed, maar uiteraard mag het favoriete item ook meegebracht worden. Wel iets zonder geluid graag ;-) Na de les drinken we thee, krijgen de kinderen ook wat te drinken. Een mooi moment om ervaringen uit te wisselen met andere moeders! Misschien kunnen we na de les nog iets leuks doen met de kinderen. Het is net hoe de les verloopt, dat valt van te voren niet te zeggen. Het zal misschien wel eens gebeuren dat je niet of nauwelijks aan de les toekomt, omdat je kind je aandacht vraagt. Het zij zo, volgende les beter. Meteen een mooie oefening in het loslaten van je verwachtingen :-) Het kan ook zijn dat je even moeten wennen aan het idee je kind even " links te laten liggen", waardoor je merkt dat je eigenlijk continue gefocust bent op je zoon of dochter..

TERUG NAAR BABYMASSAGE
of BABY YOGA
 
     
CURSUS YOGA zonder OPPAS:
Lesdag: vrijdag
Tijdstip: 11:00 tot 12:00
Kosten: € 100,- voor 10 lessen
Locatie: Studio Souljoy, Kraneweg 32
Tijdens de schoolvakanties en feestdagen is er geen les.
Voor wie: Voor ouders van kinderen vanaf 6 maanden tot 4 jaar. Maximaal aantal kinderen wat je mee kan nemen: 2 
Als je een keer een les niet kan mag je deze inhalen op maandagavond van 20:15 tot 21:30 ( Yoga voor Moeders)
Heb je interesse? Neem dan contact op via info@rondomzwangerschap.nl

ARTIKEL: ZELF MASSAGES GEVEN AAN BABY EN KIND

De meest gebruikte methode voor baby en kindermassage is ontwikkeld in India, door F. Leboyer: de Shantala babymassage.
Zoals in het vorige artikel al genoemd, is het niet nodig om je aan deze (of een andere) methode te houden, maar het is wel prettig om een voorbeeld te hebben. Daarom zal ik later een beschrijving van een massage geven.
Als je wel de Shantalamassage wilt leren kun je een cursus volgen of een boek kopen of lenen. Er zijn verschillende boeken waarin de methode zeer uitgebreid beschreven wordt aan de hand van foto's....klik hier voor het volledige artikel
 

Zwangerschapsyoga

Hypnobirthing

Over mij

Blog

Tijdens je zwangerschap veranderd er van alles in je lichaam. Zwangerschapsyoga kan je helpen om...

In HypnoBirthing® wordt er vanuit gegaan dat een geboorte moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen als je de natuur maar haar werk laat doen...

Mijn naam is Sylvia de Groot, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend en kinderen sinds twee jaar weer in Groningen..

Fijne tips, Blogs, Video's en interessante artikelen voor zwangere vrouwen...

Meer over Zwangerschapsyoga Groningen

Meer over mij

RondomZwangerschap.nl - zwangerschapsyoga Groningen - Sylvia de Groot - 06 16158578 - info@rondomzwangerschap.nl