Home

Zwangerschapyoga

Hypnobirthing

Yoga (vakanties) voor moeders

Baby

Blog

Oefeningen

Over Mij

               
VASTE GROEP DOORLOPENDE GROEP YOGA TIJDENS JE VERLOF
Bij Rondom Zwangerschap heb je 2 mogelijkheden voor het volgen van zwangerschapsyogalessen. Je kan doorlopende lessen volgen of een paar lessen in je verlof. Hieronder staan de tijden en dagen vermeld. Voor meer informatie over de inhoud van de les en verdere details kan je doorklikken.

geen lessen momenteel
 
WAAROM ZWANGERSCHAPSYOGA EN WAT DOE JE IN EEN LES?

Ontspannen is gezond, ook tijdens de zwangerschap. In een ontspannen lichaam werken de processen (bloedsomloop, hartslag, ademhaling e.d.) beter dan in een lichaam dat onderhevig is aan stress. Tijdens de zwangerschap is het verstandig om zoveel mogelijk te ontspannen en om lichamelijke en geestelijke inspanning voldoende af te wisselen door daarna te ontspannen. De placenta zal beter functioneren waardoor je kindje beter groeit en je geestelijke conditie wordt bevordert zodat je minder gaan piekeren. Tijdens de geboorte van je kind is het ook belangrijk dat je leert/weet hoe je jezelf in een ontspannen toestand kan houden, zodat je baarmoederspieren optimaal kunnen blijven samenwerken om voor voldoende opening te zorgen. Ontspannen is niet voor iedereen en in elke situatie even eenvoudig. Tijdens mijn zwangerschapsyoga lessen leer je hoe je de processen in je lichaam het best kan ondersteunen zodat je een prettigere zwangerschap hebt en een makkelijkere geboorte van je kind.
Ik maak gebruik van ademhalingstechnieken, visualisaties, zelfsuggesties (ook wel affirmaties genoemd) en lichamelijke oefeningen voor een sterk en soepel lichaam. Uiteraard gericht op het zwangere lichaam. Een totaal plaatje, want om enkel je lichaam voor te bereiden middels oefeningen en ademhaling zou niet voldoende zijn. Lichaam en Geest gaan hand in hand, vandaar dat er in mijn lessen ook aandacht wordt geschonken aan je gedachten. Inzicht krijgen in die gedachten, maar ook inzicht krijgen en bewust worden van de culturele en maatschappelijke invloeden waar je als (zwangere) vrouw aan onderhevig bent en mede bepaald hoe jij naar zwangerschap en geboorte kijkt. De les wordt afgesloten met een kopje thee.
Heb je behoefte aan meer informatie? Klik dan hier.  
 

Zwangerschapsyoga

Hypnobirthing

Over mij

Blog

Tijdens je zwangerschap veranderd er van alles in je lichaam. Zwangerschapsyoga kan je helpen om...

In HypnoBirthing® wordt er vanuit gegaan dat een geboorte moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen als je de natuur maar haar werk laat doen...

Mijn naam is Sylvia de Groot, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend en kinderen sinds twee jaar weer in Groningen..

Fijne tips, Blogs, Video's en interessante artikelen voor zwangere vrouwen...

Meer over Zwangerschapsyoga Groningen

Meer over mij

RondomZwangerschap.nl - zwangerschapsyoga Groningen - hypnobirthing Groningen - Sylvia de Groot - 06 16158578 - info@rondomzwangerschap.nl