Home

Zwangerschapyoga

Hypnobirthing

Yoga (vakanties) voor moeders

Baby

Blog

Oefeningen

Over Mij

               
ZWANGERSCHAPSYOGA

Door de combinatie van yogaoefeningen en praktische informatie omtrent de zwangerschap en de geboorte ben je in staat om beter naar de signalen van je lichaam te luisteren, zul je beter leren omgaan met pijn en angst, kun je emoties beter hanteren die naar boven komen en leer je vertrouwen te hebben in het functioneren van je lichaam.
Door te weten wat er gebeurt in je lichaam tijdens het geboorteproces ben je beter in staat mee te werken met je lichaam zodat je kindje makkelijker en soepeler ter wereld zal komen.
Belangrijk onderdeel van de cursus is het behouden en/ of krijgen van vertrouwen in de natuurlijke processen tijdens de zwangerschap en de geboorte. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan prenatale binding, omdat het hechtingspoces nu al gaande is, je bent nu al moeder. 
Dat geboorte geven een natuurlijk proces is kan je duidelijk zien bij dieren. Kijk naar de hond, de kat, het paard de olifant, zo ook de mens. Het vrouwenlichaam is (over het algemeen) zeer goed in staat een kind te baren. Wat ons vaak hindert is ons denken, onwetendheid en angst. 

De rode draad van alle lessen is bewustwording van je lichaam, de adem, ontspanning en het contact met je kindje. Een les bestaat uit het doen van verschillende yoga-en ontspanningsoefeningen. Uiteraard geschikt voor jouw zwangere lijf. De nadruk zal liggen op (onder) rug, bekkenbodem, schouders, benen, etc. Gebieden die extra belast kunnen raken naarmate je zwangerschap vordert. Je leert verschillende houdingen waarin je je kan ontspannen tijdens de geboorte en tijdens de zwangerschap. Elke les eindigt met een ontspanningsoefening.

TERUG NAAR DE VORIGE PAGINA
RondomZwangerschap.nl - zwangerschapsyoga Groningen - Sylvia de Groot - 06 16158578 - info@rondomzwangerschap.nl