Home

Zwangerschapyoga

Hypnobirthing

Yoga (vakanties) voor moeders

Baby

Blog

Oefeningen

Over Mij

               
Tijdstip
Dinsdagavond: 18:30 tot 20:00 Locatie: De Yogi School, Rivierenhof 12
Zaterdagochtend: 11:00 tot 12:15 Locatie: De Yogi School, Rivierenhof 12

Inbegrepen
- 10 yogalessen
- verschillende thema's per les (ademhaling, houdingen, bekken etc)
- handout met informatie
- audio fragmenten van ontspanningsoefeningen om thuis verder mee te oefenen
- support per mail en what's app
- mogelijkheid tot het volgen van partnerlessen. Deze lessen zijn iedere 5 weken. Je mag zelf weten of je hieraan mee wil doen. Niet verplicht! Je kan een partnerles ook alleen volgen of met een moeder/zus/vriendin etc.. De data worden van te voren bekend gemaakt.


Wat doe/leer je in mijn lessen?
Ik leer je ontspanningstechnieken vanuit yoga, meditatie en mindfulness. Je krijgt een handout mee met de geleerde technieken en audiobestanden waarmee je thuis verder kan oefenen. De lessen zijn niet alleen gericht op de geboorte. Ik besteed veel aandacht aan de zwangerschap, de beleving ervan en het contact met je kind. Als je ontspannen kan in je zwangerschap, zal je meer uitgerust zijn en met meer vertrouwen de geboorte tegemoet gaan. Iedere les behandel ik een thema.

Praktisch:
120 euro voor 10 lessen
Maximaal 10 vrouwen per groep
Ervaring is niet nodig of gewenst
Het is fijn om loszittende kleding te dragen, warme sokken mee te nemen en een flesje water
Yogamatten e.d. zijn aanwezig in de studio
Voor opgave of meer informatie: info@rondomzwangerschap.nl of stuur een sms/app naar 06 16158578, bellen kan natuurlijk ook.

TERUG NAAR DE VERSCHILLENDE OPTIES

 
WAAROM ZWANGERSCHAPSYOGA EN WAT DOE JE IN EEN LES?

Ontspannen is gezond, ook tijdens de zwangerschap. In een ontspannen lichaam werken de processen (bloedsomloop, hartslag, ademhaling e.d.) beter dan in een lichaam dat onderhevig is aan stress. Tijdens de zwangerschap is het verstandig om zoveel mogelijk te ontspannen en om lichamelijke en geestelijke inspanning voldoende af te wisselen door daarna te ontspannen. De placenta zal beter functioneren waardoor je kindje beter groeit en je geestelijke conditie wordt bevordert zodat je minder gaan piekeren. Tijdens de geboorte van je kind is het ook belangrijk dat je leert/weet hoe je jezelf in een ontspannen toestand kan houden, zodat je baarmoederspieren optimaal kunnen blijven samenwerken om voor voldoende opening te zorgen. Ontspannen is niet voor iedereen en in elke situatie even eenvoudig. Tijdens mijn zwangerschapsyoga lessen leer je hoe je de processen in je lichaam het best kan ondersteunen zodat je een prettigere zwangerschap hebt en een makkelijkere geboorte van je kind.
Ik maak gebruik van ademhalingstechnieken, visualisaties, zelfsuggesties (ook wel affirmaties genoemd) en lichamelijke oefeningen voor een sterk en soepel lichaam. Uiteraard gericht op het zwangere lichaam. Een totaal plaatje, want om enkel je lichaam voor te bereiden middels oefeningen en ademhaling zou niet voldoende zijn. Lichaam en Geest gaan hand in hand, vandaar dat er in mijn lessen ook aandacht wordt geschonken aan je gedachten. Inzicht krijgen in die gedachten, maar ook inzicht krijgen en bewust worden van de culturele en maatschappelijke invloeden waar je als (zwangere) vrouw aan onderhevig bent en mede bepaald hoe jij naar zwangerschap en geboorte kijkt. De les wordt afgesloten met een kopje thee.
Heb je behoefte aan meer informatie? Klik dan hier.  
 

Zwangerschapsyoga

Hypnobirthing

Over mij

Blog

Tijdens je zwangerschap veranderd er van alles in je lichaam. Zwangerschapsyoga kan je helpen om...

In HypnoBirthing® wordt er vanuit gegaan dat een geboorte moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen als je de natuur maar haar werk laat doen...

Mijn naam is Sylvia de Groot, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend en kinderen sinds twee jaar weer in Groningen..

Fijne tips, Blogs, Video's en interessante artikelen voor zwangere vrouwen...

Meer over Zwangerschapsyoga Groningen

Meer over mij

RondomZwangerschap.nl - zwangerschapsyoga Groningen - hypnobirthing Groningen - Sylvia de Groot - 06 16158578 - info@rondomzwangerschap.nl